Re/Max Glorion > Aktuality a články > Vládní ekologický program na úsporu energie v domácnostech

Vládní ekologický program na úsporu energie v domácnostech

Sdílet tento příspěvek

V roce 2021 program přechází do další fáze a rozšiřuje své zaměření na další oblasti. Mezi nově podporovaná opatření patří mimo jiné hospodaření s dešťovou vodou v bytových domech, náhrada neekologických zdrojů energie pro vytápění, budování infrastruktury pro elektromobilitu a energetické úspory při rekonstrukci a výstavbě bytových domů v celé ČR.

Majitelé rodinných domů mohou žádat např. na zateplení, výměnu kotle, zelené střechy nebo ohřev odpadní vody, podobně jako společenství vlastníků bytových jednotek (SVJ). Všechny potřebné dokumenty a pokyny najdete zde.

 

Kdo může žádat o dotaci?

 

  • Majitelé a stavitelé rodinných a vícegeneračních domů
  • Sdružení vlastníků domů a komise vlastníků domů
  • Bytová družstva
  • Obce a města, které vlastní rodinné nebo vícegenerační domy.
  • Kupující bytových jednotek nebo rodinných domů
  • Vývojáři – podnikatelské subjekty

Pokud se chystáte podat žádost, mějte na paměti, že všechny žádosti a dokumenty se podávají elektronicky.

K potvrzení své totožnosti budete potřebovat jeden z elektronických identifikačních prostředků.

Poté se můžete jakýmkoli identifikačním prostředkem přihlásit do informačního systému na adrese zadosti.sfzp.cz a požádat o dotaci.

Sdílet tento příspěvek

Další články

Zobrazit všechny

Realitní horoskop na rok 2022

Co očekávat od roku 2022? Na co si dát pozor a jakým otázkám byste měli věnovat čas?Podělíme se s vámi o předpovědi pro jednotlivá znamení souhvězdí.

2. října 2022
4 minuty čtení

Co je vlastně: průkaz energetické náročnosti budovy neboli energetický štítek

Průkaz energetické náročnosti budovy (PENB) udává, jak je daná stavba energeticky náročná, jinými slovy, jaké množství energie je potřeba na její provoz. Pro průkaz energetické náročnosti se vžil zjednodušený název „energetický štítek“. K vystavení PENB budete potřebovat stavební dokumentaci (půdorys celé nemovitosti, řez a vizualizaci domu, technickou zprávu o konstrukci, popis vytápění a systémů na […]

8. prosince 2023
2 minuty čtení

Zaměstnanci bankovních a nebankovních finančních institucí

Hledáte novou příležitost nebo přemýšlíte o změně kariéry? Máte obchodního ducha i zkušenosti v jednání s lidmi a hledáte pro sebe větší rozlet? Pak je pro vás práce realitního makléře v RE/MAX.

28. října 2022
1 minuta čtení

Odborné tipy pro inspekci nemovitostí: Váš konečný kontrolní seznam

Ať už si chcete nemovitost pronajmout, nebo koupit, její důkladná prohlídka je zásadním krokem. Naši realitní odborníci sestavili komplexní kontrolní seznam, který vám pomůže učinit informované rozhodnutí o vaší investici.

6. března 2023
2 minuty čtení

Hall of Fame

Tým RE/MAX Glorion gratuluje Alexandru Mizjukovi k prestižnímu mezinárodnímu ocenění Hall of Fame.

12. dubna 2023
2 minuty čtení

OCHRANNÁ LHŮTA

Ochrana při Převodu Vlastnického Práva na Nemovitosti Ochranná lhůta při převodu vlastnického práva na nemovitosti, zavedená od roku 2014, hraje klíčovou roli v procesu přechodu vlastnictví. Po podpisu kupní smlouvy kupujícím nabyde vlastnická práva až po úspěšném vkladu do katastru nemovitostí, spouštějící 20denní ochrannou lhůtu. JISTOTA A BEZPEČÍ – Účel Ochranné Lhůty na Katastru Ochranná […]

14. října 2023
2 minuty čtení
View all