Re/Max Glorion > Aktuality a články > Články o realitách > Revoluce v oblasti nemovitostí: 7 nástrojů umělé inteligence pro moderní realitní makléře

Revoluce v oblasti nemovitostí: 7 nástrojů umělé inteligence pro moderní realitní makléře

Sdílet tento příspěvek

7 nástrojů umělé inteligence pro moderní realitní makléře

ChatGPT

ChatGPT, vyvinutý společností OpenAI, je nejmodernější jazykový model, který umožňuje realitním makléřům efektivněji komunikovat se svými klienty. Díky schopnostem zpracování přirozeného jazyka dokáže ChatGPT porozumět dotazům a reagovat na ně, poskytovat informace o nemovitostech, plánovat schůzky a dokonce generovat personalizovaná doporučení týkající se nemovitostí. Jeho uživatelsky přívětivé rozhraní usnadňuje agentům komunikaci s klienty, ať už prostřednictvím webového chatboxu nebo aplikace pro zasílání zpráv, a poskytuje rychlé a přesné odpovědi na jejich dotazy.

RoomGPT

RoomGPT je nástroj pro virtuální prezentaci, který využívá umělou inteligenci k přeměně prázdných místností na krásně zařízené prostory. Realitní makléři mohou nahrát fotografie volných nemovitostí a pomocí RoomGPT je virtuálně zinscenovat pomocí realistického a přizpůsobitelného nábytku, dekorací a barevných schémat. Díky tomu mohou realitní makléři předvést plný potenciál nemovitosti a pomoci potenciálním kupujícím představit si, jak by prostor mohl vypadat, kdyby byl zařízený. Virtuální inscenace s RoomGPT může ušetřit čas a peníze ve srovnání s tradiční fyzickou inscenací, a přitom stále přináší úžasné vizuální efekty, které upoutají pozornost potenciálních kupujících.

Interiér AI

Interior AI je další nástroj pro virtuální staging, který využívá umělou inteligenci k vytváření fotorealistických 3D renderů interiérů. Realitní makléři mohou nahrát fotografie prázdných místností a Interior AI vygeneruje realistické možnosti virtuální inscenace, které lze přizpůsobit tak, aby vyhovovaly stylovým preferencím potenciálních kupujících. Nástroj rovněž poskytuje různé designové prvky a možnosti nábytku, z nichž si lze vybrat, což agentům umožňuje vytvářet vizualizace na míru, které odpovídají vkusu a preferencím jejich klientů.

.

DALL-E 2

DALL-E 2, vyvinutý společností OpenAI, je pokročilý model umělé inteligence pro generování obrázků, který dokáže vytvářet vysoce kvalitní obrázky z textových popisů. Realitní makléři mohou pomocí DALL-E 2 generovat vizuálně úžasné obrázky nemovitostí na základě písemných popisů, například „útulná horská chata s krbem“ nebo „moderní vila na pláži s bazénem“. Tyto vygenerované obrázky lze použít v marketingových materiálech, na webových stránkách a v sociálních médiích, aby přilákaly potenciální kupce a vizuálně poutavě představily jedinečné vlastnosti nemovitosti.

Otter.ai

Otter.ai je nástroj pro přepis a rozpoznávání hlasu s využitím umělé inteligence, který může být neocenitelný pro realitní makléře během předvádění nemovitostí, schůzek a dalších interakcí. Pomocí Otter.ai mohou agenti zachycovat a přepisovat rozhovory, pořizovat hlasové poznámky a dokonce vytvářet přepisy nahraných videí s možností vyhledávání. To může agentům pomoci udržet si přehled o důležitých detailech, snadno si vybavit informace a zlepšit komunikaci a dokumentaci s klienty a kolegy.

ChatSonic

ChatSonic je konverzační nástroj s umělou inteligencí, který pomáhá realitním agentům vytvářet poutavý obsah pro jejich webové stránky, blogy, sociální média a další marketingové kanály. Stačí zadat několik podnětů nebo otázek a agenti mohou pomocí ChatSonic generovat vysoce kvalitní písemný obsah, například popisy nemovitostí, příspěvky na blogy, příspěvky na sociální média a další. To může agentům ušetřit čas a úsilí při tvorbě obsahu a zároveň zajistit, že jejich marketingové materiály budou dobře napsané a poutavé.

Má funkce, které umožňují realitním makléřům získávat data o trhu v reálném čase, např. nabídky nemovitostí a další relevantní informace až po rozhovory s klienty. Tato funkce může agentům poskytnout aktuální a přesné informace, což jim pomůže činit informovaná rozhodnutí a poskytovat přesné odpovědi na dotazy klientů.

Synthesia

Synthesia je nástroj pro tvorbu videí poháněný umělou inteligencí, který umožňuje realitním makléřům vytvářet profesionálně vypadající videa bez potřeby drahého vybavení nebo technických znalostí. Pomocí aplikace Synthesia mohou agenti snadno vytvářet videa s virtuálními prezentátory nebo avatary, kteří mohou poskytovat prohlídky nemovitostí, aktualizace trhu a další informační obsah. Nástroj využívá umělou inteligenci ke generování realistické synchronizace rtů a výrazů obličeje, takže virtuální prezentátoři vypadají, jako by mluvili přirozeně. Pro agenty to může být mocný nástroj k vytváření poutavého videoobsahu, který upoutá pozornost potenciálních kupujících a prodávajících.

Závěrem lze říci, že umělá inteligence mění realitní odvětví a těchto sedm nástrojů umělé inteligence přináší revoluci do způsobu, jakým realitní makléři pracují a poskytují služby svým klientům. Od chatbotů pro bezproblémovou komunikaci, virtuální inscenace pro vizuálně poutavé prezentace nemovitostí, generování obrázků pro úžasné vizualizace, přepisu a rozpoznávání hlasu pro efektivní dokumentaci, tvorby obsahu pro poutavé marketingové materiály a tvorby videa pro profesionálně vypadající videa – tyto nástroje AI nabízejí realitním makléřům neuvěřitelné možnosti, jak zlepšit jejich pracovní postupy, ušetřit čas a úsilí a poskytovat výjimečné služby svým klientům.

Využitím síly AI mohou realitní agenti získat náskok před konkurencí a poskytovat svým klientům na dnešním dynamickém realitním trhu lepší a personalizované služby.

Photo by DeepMind on Unsplash

Sdílet tento příspěvek

Další články

Zobrazit všechny

Inflace v České republice nadále roste

Inflace v České republice nadále roste a její skok je nejrychlejší za posledních 13 let.Podle Českého statistického úřadu dosáhla inflace v září 4,1 %, což je nejvyšší hodnota od listopadu 2008.

2. října 2022
2 minuty čtení

Cena plynu a elektřiny v České republice vzroste

Změny v českých tarifech se očekávají v lednu, jak oznámil generální ředitel energetické společnosti ČEZ.

2. října 2022
2 minuty čtení

Koupě bytu v Praze vyžaduje investici ve výši 16 ročních platů

Již tak poměrně drahé byty v České republice nadále zdražují. Na koupi nového bytu o rozloze 70 m2 v hlavním městě je potřeba nejméně šestnáct průměrných ročních platů. Pro srovnání, před rokem by na takový nákup bylo potřeba 14 platů.

2. října 2022
2 minuty čtení

Nový Bytový dům Tuhnice

V krásné a žádané čtvrti Tuhnice se právě dokončuje nový bytový dům. Bydlet budou noví majitelé bytů již v květnu tohoto roku. Výhodná poloha nedaleko lázeňského a městského centra Karlových Varů bude zaručovat příjemné a praktické bydlení s vynikající dopravní dostupností. Dům je umístěn na okraji městské zástavby a v bezprostředním okolí jsou Lázeňské lesy a mnoho zelených ploch […]

18. ledna 2024
1 minuta čtení

Kapr na Vánoce – dlouholetá česká tradice

Vánoční kapr je jedním z tradičních symbolů vánočních svátků. Již v předvánočním čase jsou v ulicích všech českých měst k vidění velké kádě s rybami. Tradiční štědrovečerní večeře se skládá z rybí polévky a smaženého kapra s bramborovým salátem (obdoba Oliviera).

2. října 2022
2 minuty čtení

Realitní horoskop na rok 2022

Co očekávat od roku 2022? Na co si dát pozor a jakým otázkám byste měli věnovat čas?Podělíme se s vámi o předpovědi pro jednotlivá znamení souhvězdí.

2. října 2022
4 minuty čtení
View all