Re/Max Glorion > Aktuality a články > Novinky z České republiky > Vánoční veletrhy v Praze

Vánoční veletrhy v Praze

Sdílet tento příspěvek

V mnoha městech po celém světě jsou Vánoce neuvěřitelně krásným svátkem. V Praze je však atmosféra nadcházejících svátků obzvlášť kouzelná, a to především díky tradičním výročním jarmarkům. V roce 2017 začínají vánoční veletrhy 20. listopadu a budou se konat na sedmi místech ve městě. Polovina veletrhů však bude otevřena až do začátku katolických Vánoc. Zbytek se postará o předvánoční náladu Pražanů a návštěvníků Prahy před svátky a několik dní po nich.

Přestože se nabídka suvenýrů, výrobků a národních potravin na jednotlivých veletrzích příliš neliší, vyplatí se navštívit všechny, protože detaily výzdoby a atmosféra, kterou vytvářejí, se mohou značně lišit.

Prodej vánočních stromků začíná první den adventu a hlavní surovina pro sváteční stůl, živý kapr, se na trhy dostává několik dní před Štědrým dnem. Nyní k hlavním místům, kde se veletrhy budou konat.

 

Vánoční trhy v Praze

 

  • Náměstí Míru

Na náměstí u kostela svaté Ludmily bude zahájen slavnostní jarmark. Na jarmarku najdete řadu vánočních ozdob, svíček a suvenýrů a v nabídce je také horké svařené víno, tradiční národní občerstvení a perníčky.

 

  • Staroměstské náměstí

Největší a nejkrásnější pražský veletrh, který denně navštěvují místní obyvatelé i návštěvníci. Každoročně se zde staví hlavní vánoční strom České republiky, který se letos rozsvítí 2. prosince. Trh je plný rozmanitosti – stolů a malých stanů se sváteční nabídkou a občerstvením, ale také ukázky dovedností českých řemeslníků a umělců. K dispozici je také zoo s jehňaty, poníky a kůzlátky, kterým děti ochotně rozdávají občerstvení.

 

  • Pražský hrad

Vánoční trh se nachází v areálu jedné z hlavních atrakcí země a bude otevřen již třetím rokem. Na náměstí bude rozmístěno více než 70 stánků s vánočním zbožím a suvenýry.

 

  • Václavské náměstí

Veletrh se bude konat na dvou místech slavného Václavského náměstí. Trh je určen především pro hosty města, takže bude otevřen téměř sedm dní po silvestrovských oslavách.

 

  • Stanice Pavlova

Nedaleko náměstí Míru se nachází malé tržiště, na které dojdete za pět minut. Trh je zaměřen především na uspokojení předvánočních potřeb místních obyvatel a nabízí čerstvé produkty a různé pochoutky.

 

  • Náměstí Jiřího z Poděbrad

Jarmark před nádražím nabízí návštěvníkům možnost zakoupit ručně vyráběné dárky, ochutnat tradiční jídla a nakoupit čerstvé produkty a atraktivní zábavní program.

 

Toto v žádném případě není úplný seznam míst, kde se budou slavnostní veletrhy konat. Zmínit můžeme Malé náměstí a náměstí Republiky, vánoční trhy u nádraží Anděl, nádvoří Velopřerovského paláce… Ať už se jarmark koná kdekoli, pocit svátečnosti a pohádkovosti spolu se skvělou náladou vám vydrží ještě dlouho!

Sdílet tento příspěvek

Další články

Zobrazit všechny

Analýza cen nemovitostí 2021-2022

Český trh s nemovitostmi zaznamenal v posledních letech dynamický nárůst cen, a to jak u pronájmu, tak u koupě/prodejů, ale náklady na pořízení bydlení se vyplatily.

30. listopadu 2022
3 minuty čtení

OCHRANNÁ LHŮTA

Ochrana při Převodu Vlastnického Práva na Nemovitosti Ochranná lhůta při převodu vlastnického práva na nemovitosti, zavedená od roku 2014, hraje klíčovou roli v procesu přechodu vlastnictví. Po podpisu kupní smlouvy kupujícím nabyde vlastnická práva až po úspěšném vkladu do katastru nemovitostí, spouštějící 20denní ochrannou lhůtu. JISTOTA A BEZPEČÍ – Účel Ochranné Lhůty na Katastru Ochranná […]

14. října 2023
2 minuty čtení

Z Kyjeva do Prahy můžete letět za 47 EURO

Od září 2021 nabízí nízkonákladový dopravce SkyUp přímý let z kyjevského letiště do Prahy za pouhých 47 eur, tedy za cenu jednosměrné cesty. Státní letecká služba Ukrajiny udělila dopravci požadované povolení koncem května loňského roku. Podle ní měly lety mezi českou a ukrajinskou metropolí začít 23. září. Dne 27. května byla vydána příslušná práva umožňující společnosti SkyUp létat čtyřikrát týdně. Nízkonákladový dopravce přidělil lety na druhý, čtvrtý a sedmý den v týdnu.

2. října 2022
2 minuty čtení

Revoluce v oblasti nemovitostí: 7 nástrojů umělé inteligence pro moderní realitní makléře

Jste realitní makléř, který chce mít náskok před konkurencí a poskytovat svým klientům výjimečné služby? Nehledejte nic jiného než sílu nástrojů umělé inteligence (AI). Od virtuální inscenace po chatboty a tvorbu obsahu – AI zásadním způsobem mění realitní odvětví. V tomto článku se budeme zabývat sedmi špičkovými nástroji AI, které přinášejí revoluci do fungování realitních kanceláří a jejich interakce s klienty.

23. dubna 2023
6 minut čtení

Co je vlastně: průkaz energetické náročnosti budovy neboli energetický štítek

Průkaz energetické náročnosti budovy (PENB) udává, jak je daná stavba energeticky náročná, jinými slovy, jaké množství energie je potřeba na její provoz. Pro průkaz energetické náročnosti se vžil zjednodušený název „energetický štítek“. K vystavení PENB budete potřebovat stavební dokumentaci (půdorys celé nemovitosti, řez a vizualizaci domu, technickou zprávu o konstrukci, popis vytápění a systémů na […]

8. prosince 2023
2 minuty čtení

ARTE – evropský kulturní kanál v Karlových Varech

Televize ARTE nedávno odvysílala film o životě a podnikání v Karlových Varech.

16. ledna 2023
1 minuta čtení
View all