Re/Max Glorion > Aktuality a články > Novinky z České republiky > Nový rok v České republice a jeho zvláštnosti

Nový rok v České republice a jeho zvláštnosti

Sdílet tento příspěvek

Novoroční tradice v České republice

Například na Silvestra se Češi začínají připravovat v posledních dnech podzimu a na začátku prosince. 24. a 25. prosince jsou ulice a domy obyvatel zahaleny do girland a po štědrovečerní rodinné večeři začíná očekávání hlavní oslavy. Nový rok se v Čechách nazývá „Sylvestr“, na počest papeže, který podle tradice zabil draka Leviatana a zachránil tak svět.

Zatímco Vánoce se obvykle slaví v úzkém rodinném kruhu, poslední prosincový den tráví Češi v restauracích otevřených celou noc, v zamluvených hotelových pokojích nebo u pánů. Ti, kteří se opozdí s rezervací, se radují na náměstích, popíjejí šampaňské a horké víno a mlsají klobásky a lívance.

Tanec je povinnou součástí české zábavy, a to nejen národní tance, ale také polky a valčíky! V posledních hodinách před Silvestrem to v ulicích českých měst žije – Češi nezahálejí a turisté také nezahálejí, zejména při návštěvě Staroměstského náměstí a orloje. Po dvanáctém úderu zvonu je čas si něco přát. Nejlépe si něco přát na Karlově mostě, kde se říká, že se vám přání splní, pokud se dotknete bronzové sochy Jana Nepomuckého.

Největším silvestrovským ohňostrojem je lednový ohňostroj v Praze, který je známý nejen v České republice, ale i v Evropě. Ohňostroj se odpaluje z plošiny na Vltavě a nejlepším místem pro sledování této ohňostrojné extravagance je Čechův most a Smetanovo nábřeží. Jízdenku si kupovat nemusíte, ale je třeba myslet na rezervaci předem. Zaplatit můžete také rezervací stolu na restaurační lodi, protože mnoho z nich se na Silvestra plaví po Vltavě.

Silvestr v České republice ale samozřejmě není jen o oslavách a ohňostrojích, zábava pokračuje i v následujících dnech.

Rozhodli jste se strávit zimní dovolenou v České republice? Realitní kancelář REMAX Glorion vám pomůže najít pohodlné byty pro vaši zimní dovolenou! A je na vás, abyste se rozhodli, co chcete dělat během silvestrovské noci, protože výběr je neuvěřitelně bohatý.

 

V novém roce, až do poloviny ledna, vás Česká republika potěší nákupními zážitky plnými neuvěřitelných slev a výprodejů. Nechcete nakupovat? Právě pro vás jsou určeny výlety na četné hrady, které jsou obzvláště krásné ve svém zimním hávu. Některé budovy jsou sice zavřené, ale i bez nich se dá obejít. A když už jsme u toho, proč se nepodívat na nejoblíbenější kluziště a lyžařská střediska, zvláště když je jejich seznam tak dlouhý. Od Arény Letňany v Praze přes Boží Dar v Karlových Varech až po Ski Park Velká Chuchle v Praze.

Oslavy končí 6. ledna svátkem Tří králů. V tento den se konají kostýmované průvody, při nichž mudrci a další maskovaní muži přinášejí dary novorozenému Ježíškovi.

Sdílet tento příspěvek

Další články

Zobrazit všechny

Nový Bytový dům Tuhnice

V krásné a žádané čtvrti Tuhnice se právě dokončuje nový bytový dům. Bydlet budou noví majitelé bytů již v květnu tohoto roku. Výhodná poloha nedaleko lázeňského a městského centra Karlových Varů bude zaručovat příjemné a praktické bydlení s vynikající dopravní dostupností. Dům je umístěn na okraji městské zástavby a v bezprostředním okolí jsou Lázeňské lesy a mnoho zelených ploch […]

18. ledna 2024
1 minuta čtení

Z Kyjeva do Prahy můžete letět za 47 EURO

Od září 2021 nabízí nízkonákladový dopravce SkyUp přímý let z kyjevského letiště do Prahy za pouhých 47 eur, tedy za cenu jednosměrné cesty. Státní letecká služba Ukrajiny udělila dopravci požadované povolení koncem května loňského roku. Podle ní měly lety mezi českou a ukrajinskou metropolí začít 23. září. Dne 27. května byla vydána příslušná práva umožňující společnosti SkyUp létat čtyřikrát týdně. Nízkonákladový dopravce přidělil lety na druhý, čtvrtý a sedmý den v týdnu.

2. října 2022
2 minuty čtení

Realitní horoskop na rok 2022

Co očekávat od roku 2022? Na co si dát pozor a jakým otázkám byste měli věnovat čas?Podělíme se s vámi o předpovědi pro jednotlivá znamení souhvězdí.

2. října 2022
4 minuty čtení

Revoluce v oblasti nemovitostí: 7 nástrojů umělé inteligence pro moderní realitní makléře

Jste realitní makléř, který chce mít náskok před konkurencí a poskytovat svým klientům výjimečné služby? Nehledejte nic jiného než sílu nástrojů umělé inteligence (AI). Od virtuální inscenace po chatboty a tvorbu obsahu – AI zásadním způsobem mění realitní odvětví. V tomto článku se budeme zabývat sedmi špičkovými nástroji AI, které přinášejí revoluci do fungování realitních kanceláří a jejich interakce s klienty.

23. dubna 2023
6 minut čtení

Stavějící projekt v Bulharsku, Resort Emilia Romana

Vážení zájemci! Rádi bychom vám všem představili právě se stavějící projekt v Bulharsku, Resort Emilia Romana. Jedná se o komplex moderních apartmánových hotelu na slunečném pobřeží. Sluneční pobřeží je 8-mi kilometrový pláž u obce Nesebar v Bulharsku. Krásná příroda, příjemné středozemské počasí a příznivé ceny dělají tuto destinaci velice žádanou pro turisti z celé Evropy. […]

24. listopadu 2023
2 minuty čtení

Kapr na Vánoce – dlouholetá česká tradice

Vánoční kapr je jedním z tradičních symbolů vánočních svátků. Již v předvánočním čase jsou v ulicích všech českých měst k vidění velké kádě s rybami. Tradiční štědrovečerní večeře se skládá z rybí polévky a smaženého kapra s bramborovým salátem (obdoba Oliviera).

2. října 2022
2 minuty čtení
View all